Siirry pääsisältöön

Kunnilla valta helpottaa hallituksen raatelemien naisten elämää

Hallituksen kiky-sopimus on kurjistanut työssä käyvien naisten elämää kohtuuttomasti. Kikyn varjolla moni työnantaja on lisännyt työkuormaa enemmän kuin laki sallisi. Eräskin siivooja kertoi miten työnantaja kikyttää jopa kahdeksan tunnin ylimääräisellä työllä, ilman palkkaa. Samassa yrityksessä "talonmiehet" eli miespuoliset työntekijät selvisivät kikystä ilman minkäänlaista työnlisäystä. Koko kiky onkin pelkkä hallituksen keino kyykyttää pienituloisia naisia ja eriarvoistaa entisestään kansalaisia.

Kotimaisen kysynnän kasvu olisi yksi askel kohti nousua. Kikyn ja palkanalennusten ansiosta kysyntä laskee entisestään. Toki ne yli 7000e kuukaudessa tienaavat jotka saivat veroalennuksen hallitukselta, voivat nyt ostaa "juppiskoottereita ja huvikuunareita" mutta se ei kotimaista kysyntää liiemmin nosta. 

Kun nainen saa palkankorotuksen, hän saattaa hemmotella itseään käymällä kampaajalla tai kasvohoidossa. Ehkä ostaa itselleen uuden vaatteen. Lapsillekin voi sitten hankkia vaikka paikallista luomuruokaa kerran kuussa. Käydä elokuvissa perheen kanssa. Kaikki tämä lisää sitä paikallisyrittäjyyttä jota niin kovasti tarvitaan. Kun nainen menettää palkastaan osan, hän joutuu jättämään kaiken tämän pois.

Kaiken lisäksi naiset ovat niitä raskaimman työn raatajia. Heidän kuuluisi saada parempi korvaus ja heidän työtään pitäisi arvostaa. Naiset ovat maamme vahvuus, ei heikkous. 

Kuntavaaleissa selviää jatketaanko naisten kyykyttämistä leikkurilla. Täytyy muistaa että lasten ja nuorten palveluista leikkaaminen vaikuttaa eniten juuri naisiin. Nainen on hiki hatussa tehnyt pitkän ja raskaan päivän töissä, hakee lapset päiväkodista ja rukoilee että lapsilla on ollut hyvä päivä. Tai että koulupäivä on sujunut ilman kommeluksia. Kunta päättää ryhmäkoista kouluissa ja päiväkodeissa. Kunta päättää mitä nämä palvelut maksavat. Kunnalla on mahdollisuus helpottaa hallituksen raateleman naisen elämää tarjoamalla hyvät ja edulliset palvelut. Kunta voi tehdä tämän. Jos haluaa. Se on arvovalinta keneltä otetaan ja kenelle annetaan. Nyt on otettu naisilta ja annettu niille joilla jo on. 

Äänestysprosentin ollaan arvioitu laskevan entisestään näissä kuntavaaleissa. Nyt kun äänestäminen on erityisen tärkeää! Nyt on aika naisten nousta ja ilmoittaa että kyykyttäminen riittää. Naiset tekevät tärkeää työtä, he pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä. Annetaan arvo naisille ja äänestetään kuntavaaleissa naisen asemaa parantavia ehdokkaita.



Ehdolla valtuustoon Kotkassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kannabiksen laillistamisesta

Kanada teki sen mistä moni unelmoi, laillisti kannabiksen. Ja tutkimusten mukaan se on erittäin hyvä veto, talouskasvun on arvioitu laillistamisen takia nousevan siellä jopa 0,9 prosenttia. Eikä talouskasvu jää ainoaksi hyödyksi, jos katsotaan, mitä Coloradossa on tapahtunut laillistamisen jälkeen. Siellä kannabis laillistettiin 2014. Coradossa kannabiksen laillistaminen  on vähentänyt alaikäisten kannabiksen käyttöä. Nuoret aikuiset taas ovat vähentäneet alkoholin juontia ja lisänneet pössyttelyä. Mitä jos kannabis laillistettaisiin Suomessa? Maaseutu saisi lisäbuustia pelloilleen, tästä muuten ilmastokin tykkäisi, koska kannabis on yksi parhaista hiilinielukasveista maailmassa. Moni kotikasvattaja muuttaisi mielellään maalle kasvattamaan hamppua laillisesti. Myös tutkivat kasvattajat olisivat innoissaan. Uusia lajikkeita kehitetään maailmalla koko ajan ja koko ajan löydetään uusia yhdisteitä ja vaikuttavuuksiltaan erilaisia lajikkeita. Tähän tutkimuks

Hallitus ulos!

Ammattiliitot suostuivat pitkin hampain Sipilän kikyyn.  Lupasivathan Sipilä ja hallitus, että jos kikyyn lähdetään, lisäleikkauksia ei tule. Nyt kuitenkin Kokoomus ja Orpo jo väläyttelevät seuraavia leikkauksia. Kaikki hallituksen leikkaukset kohdistuvat köyhimpään kansanosaan, opiskelijoihin, työttömiin, eläkeläisiin, vammaisiin ja sairaisiin. Samat leikkaukset osuvat myös keskituloisiin, joko välillisesti tai suoraan. Keskituloinen joutuukin jo nyt kiristämään kukkaron nyörejään tiukemmalle; enää ei käydä kasvohoidoissa tai kampaajalla, unohdetaan mukava perheillallinen ravintolassa, kauppakin on vaihtunut Siwasta Lidliin. Ja lisää leikkauksia siis tulossa! Mistä vielä? Enää ei vaan pysty mistään kiristämään. Ei pysty.  Suomalaista hyvinvointivaltiota ollaan ajamassa yhä hurjempaa vauhtia kohti lopullista päämäärää; hautaa. Kaikki raha, joka pitäisi jäädä Suomeen kiertoon, valuu suoraan suuryritysten osinkoihin ja mikä kaikkein huolestuttavinta, veron kiertoon. Suomi tukee su

Vaietut raiskaukset

Vaietut raiskaukset Kun nyt kohistaan ja tiedetään että ihmiset raiskaavat, ihmetyttää median yksipuolinen uutisointi raiskauksen tekijöistä Suomessa. Aihe on toki erittäin epämiellyttävä ja tekojen julmuus saa voimaan pahoin, mutta ulkomaalaisten osuus tilastoissa on pieni, varsinkin, kun otetaan huomioon vaietut tapaukset. Raiskaukset, joista uhri ei puhu, raiskaukset joista vaietaan, mutta joita tiedetään tapahtuvan tälläkin hetkellä. Kehitysvammainen tyttö, isä ja äiti alkoholisteja. Perheen luona pyörii vanhempien ryyppykaverit jotka säännöllisesti käyttävät hyväkseen tyttöä, jonka ymmärrys ei riitä tajuamaan mitä tapahtuu. Narkomaani, kutsutaan omissa porukoissa pirihuoraksi. Narkomania on sairaus siinä missä alkoholismi kin . Rahaton sairas nainen saa lääkkeensä seksiä vastaan. Jakelija siis käyttää hyväkseen avuttomassa asemassa olevaa ihmistä ja myy tätä kavereilleen. Ryyppyjengin patja. Isompi miesporukka, joka juottaa uhrin tolkuttomaan kuntoon, jonk