Siirry pääsisältöön

Hallitus ulos!

Ammattiliitot suostuivat pitkin hampain Sipilän kikyyn.  Lupasivathan Sipilä ja hallitus, että jos kikyyn lähdetään, lisäleikkauksia ei tule. Nyt kuitenkin Kokoomus ja Orpo jo väläyttelevät seuraavia leikkauksia.
Kaikki hallituksen leikkaukset kohdistuvat köyhimpään kansanosaan, opiskelijoihin, työttömiin, eläkeläisiin, vammaisiin ja sairaisiin. Samat leikkaukset osuvat myös keskituloisiin, joko välillisesti tai suoraan. Keskituloinen joutuukin jo nyt kiristämään kukkaron nyörejään tiukemmalle; enää ei käydä kasvohoidoissa tai kampaajalla, unohdetaan mukava perheillallinen ravintolassa, kauppakin on vaihtunut Siwasta Lidliin.

Ja lisää leikkauksia siis tulossa! Mistä vielä? Enää ei vaan pysty mistään kiristämään. Ei pysty.  Suomalaista hyvinvointivaltiota ollaan ajamassa yhä hurjempaa vauhtia kohti lopullista päämäärää; hautaa. Kaikki raha, joka pitäisi jäädä Suomeen kiertoon, valuu suoraan suuryritysten osinkoihin ja mikä kaikkein huolestuttavinta, veron kiertoon. Suomi tukee suuria yrityksiä mielettömillä summilla ja hallituksessa istuu veronkiertäjiä useitakin. Miksi hyväksymme tämän? Eihän tämä ole oikein! Veronkierrossa ja harmaassa taloudessa liikkuu niin valtavia summia, että jos nämä rosvot laitettaisiin kuriin, ei minkäänlaisia leikkauksia tarvitsisi tehdä. Ja nyt en puhu mistään kuuden euron pitsoista, vaan niistä, joilla ovat rahat piilossa Panamassa ja muissa vastaavissa veroparatiiseissa tai ”laillista kun on” kummallisissa kuorissa jossain laatikon pohjalla. Mutta hallituksella ei tunnu olevan minkäänlaista mielenkiintoa näiden rosvojen kiinni ottoon, ja miksipä olisi, kukapa itsensä aisoihin pistäisi.

Kansa on jo alkanut kokoontua kaduilla. Mielenosoitusten määrä on nousussa. Vielä toistaiseksi nämä hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavat mielenosoitukset ovat sujuneet hyvässä hengessä ja rauhallisesti. Miksi? Koska ne hallituksen kyykyttämät, jotka eivät enää jaksa, eivät myöskään jaksa tulla mielenosoituksiin. Hiljattain ihminen kuoli leipäjonossa! Eikö hallitus näe, mitä se saa aikaan: yhä enemmän kurjia ihmiskohtaloita, huonosti voivia suomalaisia, syrjäytyneitä, vihaisia, toivottomia, elämäänsä pettyneitä ja onnettomia. Sitä tämä hallitus saa aikaan. Tuottava työntekijä ei ole mitään näistä! Hallituksella on palikat aivan sekaisin. Olisi jo aika tämän hallituksen pistää hanskat naulaan ja antaa muiden aloittaa Suomen rakentaminen takaisin kohti tasa-arvoista ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa!

Joukkovoima ry. järjestää syyskuun 3. päivä mielenosoituksen Helsingissä. Jälleen kerran tuhannet marssivat hallituksen järjettömyyttä vastaan. Kotkan ja Haminan joukkovoimalaiset kokoontuvat ennen mielenosoitusta tekemään kylttejä ja banderolleja mielenosoitukseen. Tapahtuma löytyy facebookista Joukkovoima Kymenlaakson järjestämänä. Kutsunkin nyt jokaisen jolla alkaa vi… anteeksi, potutus olla niin suuri, että tuntee tarvetta tehdä jotain, tulemaan mukaan Joukkovoiman toimintaan. Ei sitten tarvitse ulkopuolisille vi.. anteeksi, potutusta purkaa. Sen voi purkaa suoraan hallitukselle. Mielenosoituksessa. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän meitä kuunnellaan.
Banderollitalkoot 30.8. klo 17 alkaen Valkamakatu 2, Kotka

Mielenosoitus (bussikyyti Kotkasta) 3.9.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kannabiksen laillistamisesta

Kanada teki sen mistä moni unelmoi, laillisti kannabiksen. Ja tutkimusten mukaan se on erittäin hyvä veto, talouskasvun on arvioitu laillistamisen takia nousevan siellä jopa 0,9 prosenttia. Eikä talouskasvu jää ainoaksi hyödyksi, jos katsotaan, mitä Coloradossa on tapahtunut laillistamisen jälkeen. Siellä kannabis laillistettiin 2014. Coradossa kannabiksen laillistaminen  on vähentänyt alaikäisten kannabiksen käyttöä. Nuoret aikuiset taas ovat vähentäneet alkoholin juontia ja lisänneet pössyttelyä. Mitä jos kannabis laillistettaisiin Suomessa? Maaseutu saisi lisäbuustia pelloilleen, tästä muuten ilmastokin tykkäisi, koska kannabis on yksi parhaista hiilinielukasveista maailmassa. Moni kotikasvattaja muuttaisi mielellään maalle kasvattamaan hamppua laillisesti. Myös tutkivat kasvattajat olisivat innoissaan. Uusia lajikkeita kehitetään maailmalla koko ajan ja koko ajan löydetään uusia yhdisteitä ja vaikuttavuuksiltaan erilaisia lajikkeita. Tähän tutki...

Pienten koulujen lahtauksesta.

Koulujen lakkautus on kiusantekoa kun katsoo miten kunta tuhlaa rahaa muualle. Ihminen on unohtunut kunnan päätöksen teossa kokonaan. Kunnan perustehtävä, tuottaa kuntalaisille palveluita, on jäänyt markkinatalouden jalkoihin. Jumalniemen jo kertaalleen säästösyistä jäähylle laitettu ramppi onkin yhtäkkiä tärkeämpi kuin peruskuntalainen ja kuntalaisen oikeudet. Koivulan, Jäppilän ja Tiutisen koulujen lakkautuksista lasketut säästöt ovat jo laskennallisesti pelkkää valhetta. Terveitä kouluja lakkautetaan ja samalla homeisista kouluista siirretään oppilaita parakkeihin ja muihin väistötiloihin. Järjetöntä päätöksen tekoa ajatellen kunnan tulevaisuutta.  Demokratia on jäänyt unholaan ja kuntalaisen on turha pullikoida ja yrittää kertoa asioiden toista laitaa. Muista kunnista saatuja tutkimuksia ei hyödynnetä, ei haluta uskoa, koska muutama visionääri niin haluaa. Päätöksiä runtataan ”maantavalla” eli väsytetään kuntalainen ajamalla asiaa niin kauan, että asia menee läpi. 90-luvull...
Vasemmistonaiset kokoontuvat juuri Helsingissä Sofiassa pohtimassa onko mahdollisuuksia saada ihmislähtöinen sote. Tunnelma on jopa epätoivoinen. Hallituksen sotehässäkkä vaikuttaa olevan hillitön valintahimmeli jossa ei ole mitään järkeä. Markkinavoimille hoivan vapauttaminen tuntuu turhalta kun Outi Alanko tuossa äsken mainitsi että Suomessa on JO Euroopan markkinavoimaisin terveydenhuolto ja hoiva. Amerikassa tutkimukset osoittavat että markkinoiden tuottavat palvelut ovat kalliimpia ja heikompilaatuisia. Kilpailutuksen voittaneilla on myös "etuasema" määrittää palveluiden laatu. Mikäli markkinat voittavat Suomessa ja saavat palvelut tuottaakseen, miten määritellään hoidon laatu? Kuka sitä vahtii? Näillä näkymin sote-uudistus tulee viemään resursseja pois hoivasta. Resursseja tullaan tarvitsemaan paljon hoivan laadun määrittelemiseen ja tarkkailemiseen että laatuvaatimukset täyttyvät. Suurin kysymys on mielestäni kuitenkin: Miten on mahdollista että päättäjät uskovat e...