Siirry pääsisältöön
SDP:n Erkki Tuomiojan ulostulo kolmen koplasta herätti toivon. Vasemmiston Li Andersson oli valmis Tuomiojan kelkkaan, ja niin minäkin. Myös Arhinmäki osallistui positiivisesti keskusteluun ja heitti aikamoisen julkisen haasteen (laittaisin tähän linkin mutta en osaa) Ville Niinistölle, vihreiden puheenjohtajalle,  joka suhtautui penseästi Tuomiojan ehdotukseen.  Lievensi lausuntoaan myöhemmin, mutta kuitenkin.

Toivo kuitenkin heräsi. Vasemmiston ja vihreiden liitto voi hiertää vihreiden oikeistosiipeä mutta täytyy muistaa että myös demareilta löytyy hyvinkin oikeistolaisia politiikkoja. Edellisissä kunnallisvaaleissa kokeilin vaalinetissä epäsopivimpien listaa ja kokkarit olivat kärjessä tuloksissa. Niiden jälkeen demareita oli yllättäen kourallinen ja sitten taas kokkareita. Siksi en näe, että vihreille tulisi mitään kriisiä, oikeistolaisimmat ryhmässä saisivat taatusti äänensä kuuluviin.

Vihreillä ja Vasemmistoliitolla on paljolti samoja luontoarvoja, ja mikä hienointa, uskoa siihen että oikeanlaisella energiapolitiikalla voidaan luoda työpaikkoja ja säästää luontoa. 

Tuli mitä tuli, tämä kolmikko on nyt ainoa toivo mikä meillä on tällä hetkellä. Yksi helvetin huono juttu on kuitenkin se, että eduskuntavaalit ovat vasta kolmen vuoden päästä. Leikkauspolitiikka on ollut  oikeiston ohjenuora jo yli kymmenen vuotta, eikä se ole toiminut. Tilanne on vain pahentunut tällä politiikalla. Ja mitä kauemmin sos-hallitus saa toimia, sen vaikeampaa on heidän jälkiään korjata.


Kuluttajansuojaa ei politiikassa ole. Jos olisi, koulutuslupaus olisi jo hajottanut hallituksen. Saati sitten persujen lupaukset esim. vanhuksille. Äänestäjiä viilattiin todella pahasti linssiin.

Nyt on joukkovoiman aika iskeä. Toivon että jokainen kynnelle kykenevä lähtee mukaan 3.9. järjestettävään mielenosoitukseen antamaan hallitukselle kenkää! 

Muistutan että Demareilla, Vasemmistoliitolla ja Vihreillä on toisenlainen tie kääntää velkaantuminen laskuun ja ihmisten hyvinvointi ja talous nousuun. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kannabiksen laillistamisesta

Kanada teki sen mistä moni unelmoi, laillisti kannabiksen. Ja tutkimusten mukaan se on erittäin hyvä veto, talouskasvun on arvioitu laillistamisen takia nousevan siellä jopa 0,9 prosenttia. Eikä talouskasvu jää ainoaksi hyödyksi, jos katsotaan, mitä Coloradossa on tapahtunut laillistamisen jälkeen. Siellä kannabis laillistettiin 2014. Coradossa kannabiksen laillistaminen  on vähentänyt alaikäisten kannabiksen käyttöä. Nuoret aikuiset taas ovat vähentäneet alkoholin juontia ja lisänneet pössyttelyä. Mitä jos kannabis laillistettaisiin Suomessa? Maaseutu saisi lisäbuustia pelloilleen, tästä muuten ilmastokin tykkäisi, koska kannabis on yksi parhaista hiilinielukasveista maailmassa. Moni kotikasvattaja muuttaisi mielellään maalle kasvattamaan hamppua laillisesti. Myös tutkivat kasvattajat olisivat innoissaan. Uusia lajikkeita kehitetään maailmalla koko ajan ja koko ajan löydetään uusia yhdisteitä ja vaikuttavuuksiltaan erilaisia lajikkeita. Tähän tutki...

Pienten koulujen lahtauksesta.

Koulujen lakkautus on kiusantekoa kun katsoo miten kunta tuhlaa rahaa muualle. Ihminen on unohtunut kunnan päätöksen teossa kokonaan. Kunnan perustehtävä, tuottaa kuntalaisille palveluita, on jäänyt markkinatalouden jalkoihin. Jumalniemen jo kertaalleen säästösyistä jäähylle laitettu ramppi onkin yhtäkkiä tärkeämpi kuin peruskuntalainen ja kuntalaisen oikeudet. Koivulan, Jäppilän ja Tiutisen koulujen lakkautuksista lasketut säästöt ovat jo laskennallisesti pelkkää valhetta. Terveitä kouluja lakkautetaan ja samalla homeisista kouluista siirretään oppilaita parakkeihin ja muihin väistötiloihin. Järjetöntä päätöksen tekoa ajatellen kunnan tulevaisuutta.  Demokratia on jäänyt unholaan ja kuntalaisen on turha pullikoida ja yrittää kertoa asioiden toista laitaa. Muista kunnista saatuja tutkimuksia ei hyödynnetä, ei haluta uskoa, koska muutama visionääri niin haluaa. Päätöksiä runtataan ”maantavalla” eli väsytetään kuntalainen ajamalla asiaa niin kauan, että asia menee läpi. 90-luvull...
Vasemmistonaiset kokoontuvat juuri Helsingissä Sofiassa pohtimassa onko mahdollisuuksia saada ihmislähtöinen sote. Tunnelma on jopa epätoivoinen. Hallituksen sotehässäkkä vaikuttaa olevan hillitön valintahimmeli jossa ei ole mitään järkeä. Markkinavoimille hoivan vapauttaminen tuntuu turhalta kun Outi Alanko tuossa äsken mainitsi että Suomessa on JO Euroopan markkinavoimaisin terveydenhuolto ja hoiva. Amerikassa tutkimukset osoittavat että markkinoiden tuottavat palvelut ovat kalliimpia ja heikompilaatuisia. Kilpailutuksen voittaneilla on myös "etuasema" määrittää palveluiden laatu. Mikäli markkinat voittavat Suomessa ja saavat palvelut tuottaakseen, miten määritellään hoidon laatu? Kuka sitä vahtii? Näillä näkymin sote-uudistus tulee viemään resursseja pois hoivasta. Resursseja tullaan tarvitsemaan paljon hoivan laadun määrittelemiseen ja tarkkailemiseen että laatuvaatimukset täyttyvät. Suurin kysymys on mielestäni kuitenkin: Miten on mahdollista että päättäjät uskovat e...